Gevalideerd taxatierapport

Snel en vakkundig een gevalideerd taxatierapport ontvangen voor uw financieringsaanvraag? Wij helpen u graag verder! Hemelsbreed mag er binnen een straal van 20 kilometer worden getaxeerd. Ligt het te taxeren object in de provincie Friesland of Groningen, dan geldt zelfs hemelsbreed binnen een straal van 30 kilometer.

Voor de financiering van de aankoop van een woning, een verbouwing of het oversluiten van uw hypotheek heeft u doorgaans een gevalideerd taxatierapport nodig. Voor alle Nederlandse geldverstrekkers worden de taxatierapporten gevalideerd door de keuringsinstanties NWWI of Taxateursunie, waarbij wordt toegezien op de kwaliteit van de taxatierapporten. Zowel u - als uw geldverstrekker - moeten op de inhoud van het taxatierapport kunnen voortbouwen. Als taxateur controleren en beoordelen we alle aspecten die van invloed zijn op de marktwaarde, zoals bijvoorbeeld:
  • De staat van onderhoud van de woning, gebruiksoppervlakte woonfunctie en inhoud;
  • Kadastrale gegevens controleren en nagaan van de eigendomssituatie;
  • Milieuaspecten, zoals bodemverontreiniging en funderingsproblematiek;
  • Waardestijging bij de uitvoering van verbouwingswerkzaamheden;
  • Energiebesparingverkenner in het kader van de duurzaamheid;
  • Publiekrechtelijke bepalingen, o.a. het bestemmingsplan.
Alle bevindingen worden vastgelegd in het taxatierapport en voorzien van een gedegen onderbouwing. In de uitgebreide NVM-database kunnen wij als taxateur voldoende referentieobjecten vinden voor het onderbouwen van de marktwaarde.

Heeft u een taxatie nodig met een ander oogmerk? Bijvoorbeeld ten behoeve van het uitkopen van uw wederhelft of mede-erfgenaam? Ook dan helpen wij u graag verder.


 

Tarieven taxatie

Tussenwoning€ 425,-
Hoekwoning€ 450,-
2/1kapwoning€ 475,-
Vrijstaande woningop aanvraag
Recreatiewoning€ 495,-
Monumentale woningop aanvraag
Appartement€ 495,-

+ € 75,- voor het opnemen van een verbouwing(swaarde) in het taxatierapport.
+ € 25,- indien er geen meetrapport aanwezig is bij de verkopende makelaar.

Genoemde prijzen zijn inclusief validatiekosten, kadasterkosten, gemeentelijke leges en omzetbelasting. Oftewel: all-in prijzen!

Werkwijze taxeren


Onafhankelijkheid en betrouwbaarheid zijn de voorwaarden waaronder elke taxatie wordt uitgevoerd. Het is van essentieel belang om goed inzicht in de waarde van het object te krijgen. We streven er altijd naar om ‘extra waarde’ aan een taxatie toe te voegen, zodoende belandt het rapport niet in de la van de kast of in de dozen bij u op zolder. U zult doorgaans meer uit het taxatierapport halen dan enkel de getaxeerde waarde.

Het taxatieproces ziet er als volgt uit:
Stap 1 opdracht met specifieke uitgangspunten voor de taxatie;
Stap 2 voorbereiding en uitvoeren van de opname ter plaatse;
Stap 3 deskresearch + uitwerken van het volledige taxatierapport;
Stap 4 indienen taxatierapport ter goedkeuring validatie-instituut;
Stap 5 eventuele verbetervoorstellen verwerken;
Stap 6 elektronisch ondertekenen;
Stap 7 opsturen voor gebruik.

Werkgebieden

Er wordt hemelsbreed gemeten met een straal van 20 kilometer vanaf de vestigingsplaats Norg. Taxaties die uitgevoerd dienen te worden in de provincies Friesland en Groningen mogen zelfs hemelsbreed tot een maximale straal van 30 kilometer uitgevoerd worden. 

Binnen onze regio vallen onder andere:
Gemeente Noordenveld, Westerkwartier, Groningen, Tynaarlo, Midden-Drenthe, AA en Hunze, Assen, Ooststellingwerf, Opsterland en Drachten. Informeer vrijblijvend naar de maximale reikwijdte van ons werkgebied.